pexels-nubia-navarro-(nubikini)-385998

De bus

 

Laatst spontaan een coaching sessie gedaan. Ik kwam tijdens het wandelen met de hond mijn buurvrouw tegen. Het was duidelijk zichtbaar dat ze veel aan haar hoofd had.

Piekeren

Tijdens het uitlaten van de honden en na wat koetjes en kalfjes zaken, bemerkte ik dat ze eigenlijk veel aan het piekeren was over vele zaken, het recentelijk overlijden van haar vader, de opvoeding van haar pleegkind, de zakelijke beslommeringen en nog wat andere zaken. Het was duidelijk zichtbaar dat het haar allemaal te veel werd. En dat ze er niet uitkwam.

 

Concreet maken

Een van de zaken waar ze op dit moment tegen aanliep was dat ze een andere auto wilde om de bouwmaterialen makkelijker te kunnen vervoeren en dergelijke want nu deed ze dat in een klein autootje en daar ging niet alles in. En het moest een grote bus worden en ze haalde allemaal zaken er bij die van belang waren, volgens haar dan. Hij moest supergroot zijn, de types bussen kwamen voorbij en die zou haar wel helpen met de financiën en die weer met de inrichting. En welke motor moet er dan in en ga zo nog maar even door.

Op mijn vraag wat er nu het allerbelangrijkste was wat de bus zou moeten kunnen kwam als antwoord dat hij volledig beladen met gemak de Van Brienenoordbrug over moest kunnen. Ik vroeg met of zonder aanhanger. Toen moest ze lachen want daar had ze nog niet eens aan gedacht. En hij moest lekker zitten want na een dag klussen was dat wel prettig.

Is het dan niet belangrijker dat je eerst gaat kijken wat je opties zijn, vroeg ik. Ja maar dan zit ik weer uren op internet te kijken. Nee, zei ik je belt een paar bedrijven op en je maakt een afspraak om te gaan kijken en te gaan zitten. De ja maren kwamen alweer. Maar ik ben een vrouw ik heb geen verstand van auto’s e.d..

Visualisatie

Omdat ze het voor zichzelf zo lastig aan het maken was, vroeg ik haar een stap in de toekomst te maken en te ervaren hoe het is om in een krachtige bus, die vol beladen was met aanhanger, de Van Brienenoordbrug over te rijden. Om vervolgens gedissocieerd naar haar te kijken hoe ze daar reed.

 

Bos omzagen

Ze maakte het kiezen van een bus te groot. Ze was al bezig om een heel bos om te hakken in haar hoofd, terwijl ze nog niet een bij het bos was aangekomen om de eerste takken weg te zagen en om haar heen te kijken hoe ze verder moest om het bos om te zagen.

 

Concrete afspraken

Als laatste maakten we concrete afspraken. Zij ging zaterdag aanstaande kijken bij een aantal dealers, folders meenemen, om later de specificaties te bespreken met een kennis, de krachtige motor en de optie om de financiering rond te krijgen. En volgende week vrijdag zou een beslissing nemen wat ze gaat doen.

Dit af haar rust en ontspanning.

 

Zit jij nu ook met grote vraagstukken en kom je er niet meer uit?

Heb je hulp nodig bij het concretiseren van je probleem?

Blijf je maar piekeren over zaken die je boven het hoofd groeien?

 

PS vandaag kreeg ik foto’s van het uitzoeken. Met daarop de stralende buurvrouw en een paar mooie bussen.