Mountain Mind Coaching & Mindfulness Capelle aan den IJssel

Binnenkort begint de vakantie weer. Massaal gaan wij Nederlanders weer de grenzen over, of niet natuurlijk. De vakantie voorbereidingen zijn misschien al in volle gang. Je bent al van alles aan het regelen, je rent van hot naar her, je hebt eigenlijk helemaal geen tijd om de laatste zaken te regelen want je “gewone” leven gaat ook gewoon door. Dus druk, druk, en nog eens druk.  Ik krijg wel eens de vraag hoe het komt dat ik zo relaxed op vakantie ga.

Ik hanteer een aantal vaste regels, die wel flexibel in te plannen zijn en die aangepast kunnen worden aan de situatie. Maar vooral dat het een gezamenlijke actie wordt.

  1. Wij plannen samen in het begin van het jaar de datum dat we op vakantie gaan (vertrekdatum) en wanneer de vakantie (thuiskom dag) voorbij is. Dan staat dat vast.
  2. Vervolgens plannen we een aantal dagen er voor en er na.
  3. Een tweetal maanden vooraf gaan we eens kijken waar we naar toe gaan.
  4. Wanneer we dat gepland hebben komen de lijstje op tafel. Denk hier bij aan wat er eventueel aangeschaft moet worden of nagekeken moet worden.
  5. De dagen voorafgaande van de vertrekdatum, meestal twee of drie worden alle zaken opgepakt.

Wat ik vooral belangrijk vind zijn de dagen voor vertrek. Het voordeel is dat je al aan het loskomen bent van je werk, je werk gerelateerd stress level daalt langzaam en kan je ontspannen aan je voorbereiding van je vakantie beginnen.

Je kan ontspannen de laatste zaken regelen, je hebt daar nu alle tijd voor. In mijn geval is dat de laatste klusjes doen, de huisdieren wegbrengen naar de opvang. De kampeerspullen controleren en waar nodig (nog) vervangen. De laatste boodschappen voor de reis. Eventueel verzekeringen regelen en ga zo maar door.

Omdat wij het altijd zo in plannen om op zondag te vertrekken, heb je de zaterdag om de allerlaatste zaken te regelen. (Dan vergeten we nog elk jaar wel iets). Om vervolgens de avond voor vertrek, in mijn geval zaterdag avond, de auto in te pakken. Alle spullen staan klaar voor deze grote “puzzel”. Wanneer dat is gebeurt kan eindelijk het grote genieten gaan beginnen. Je was natuurlijk al een paar dagen aan het genieten maar nu is het klaar.

Op zondag vertrekken we dan richting de vakantie bestemming. Geen haast lekker relaxed.

Ook voor de reis hebben we afspraken gemaakt afhankelijk van de afstand plannen we 1 of 2 dagen reistijd in. Regelmatig stoppen, relaxed, geen haast we hebben alle tijd. Het geeft mij en de rest van de familie een zeer ontspannen gevoel. De reis is dan al een feestje.

Wanneer we terug gaan dan pakken we bijna de gelijke werkwijze. Het is bijvoorbeeld een keuze van ons om 1 dag extra te boeken op de camping zodat we relaxed de tent kunnen opruimen de auto inpakken en dan in de avond het eerste stuk weer terug te rijden.

Bij thuis komst hebben we ook nog een aantal dagen om de spullen weer op te ruimen. Zodat je met een opgeruimd gevoel weer kan gaan werken.

huis

Maar vooral doe wat voor jou het prettigste is.

 

Fijne vakantie