Mountain Mind Coaching & Mindfulness Capelle aan den IJssel

We weten allemaal dat tijd buitenshuis doorbrengen goed voor je is, zowel op fysiek als mentaal niveau, maar de voordelen van op het strand zijn net onthuld.

Dat ongelooflijke gevoel van vrede en kalmte dat je op het strand ervaart, wordt nu ‘blauwe ruimte’ genoemd. Zo hebben onderzoekers het effect hebben genoemd dat de combinatie van rustgevende geuren en geluiden van water op je hersenen heeft. De blauwe ruimte is voldoende om je op je gemak te voelen op een hypnotiserende manier.

Als je merkt hoe relaxed je je op het strand voelt, zit het niet alleen in je hoofd. De wetenschap    zegt dat het een verandering is in de manier waarop je brein op zijn omgeving reageert, waardoor je je gelukkig, ontspannen en opnieuw energiek voelt.

Over het algemeen brengt deze blauwe ruimte je op vier verschillende manieren tot uiting.

1. Naar het strand gaan vermindert stress

Water is de remedie van de natuur voor de stressoren van het leven. Het zit vol met natuurlijk voorkomende positieve ionen die bekend staan om het vermogen om je op je gemak te voelen. Dus of je nu een duik neemt of gewoon je tenen in het water dompelt, je zal zeker een gevoel van ontspanning ervaren. Dat is een onmiddellijke stemmingsbooster die we allemaal van tijd tot tijd zouden kunnen gebruiken!

2. Het strand verhoogt je creativiteit.

Heb je het gevoel dat je je in een creatieve sleur bevindt? Welnu, het strand is je oplossing. Als je in de ‘blauwe ruimte’ bent, kun je je hoofd leegmaken en problemen of projecten op een creatievere manier benaderen. Het lijkt op meditatie, veroorzaakt door het strand, je een gevoel van kalmte  en rust geeft. Je kan je  problemen, projecten of andere zaken anders bekijken omdat je geest nu meer ruimte heeft voor creatieve oplossingen.

3. Naar het strand gaan kan helpen gevoelens van depressie te verminderen.

Net als de effecten die het strand heeft op gevoelens van stress en creatieve sporen, biedt het strand ook enige verlichting voor gevoelens van depressie. Het hypnotiserende geluid van de golven in combinatie met de aanblik en geuren van het strand kan je in een meditatieve ruimte brengen. Hierdoor kun je je geest zuiveren en reflecteren op het leven in een veilige ruimte weg van de chaos van je dagelijkse leven.

4. Over het algemeen zal tijd doorbrengen op het strand je kijk op het leven veranderen.

Dat perspectief zal ten goede veranderen! De natuur in het algemeen is altijd een factor geweest in een gezond en gelukkig leven, maar het strand in het bijzonder is zo goed voor de ziel. Dus pak de auto, trein of beter nog de fiets en rij lekker naar het strand. Ontspan, geniet van deze gratis weldaad van de natuur!