Rots en Water is een bewezen effectieve methode om de weerbaarheid bij kinderen te vergroten.

Rots staat voor je krachtig voelen en opkomen voor jezelf. Water staat voor soepel meebewegen in het contact met een ander en oog hebben voor elkaar.

Reageert uw kind als Rots of als Water? In de training leren uw kinderen de juiste balans vinden tussen hun Rots- en Waterdeel. De kinderen leren op zichzelf te vertrouwen en dat ze een keuze hebben in hoe te reageren.

Kinderen leren hun kracht kennen en hun grenzen duidelijk en geloofwaardig aangeven.

De Rots en Water training is bedoeld voor jongens en meisjes, tot 18 jaar, die beter voor zichzelf willen opkomen en hierbij meer zelfvertrouwen en weerbaarheid kunnen gebruiken. In deze tijd waarin groepsdruk en pesten (ook via sociale-media) veel voorkomen, is het fijn om ze stevig in het leven te laten staan. Wanneer ze, gelukkig, niet gepest wordt, zijn er momenten waarop ze anders kunnen reageren dan ze nu doen, bijvoorbeeld heel boos worden, gaan huilen of dingen doen tegen hun zin.

 

Vooral doen, ervaren en plezier hebben!

Kinderen ervaren tijdens deze training hoe sterk ze zelf zijn en wat ze door middel van hun eigen gedrag kunnen realiseren. Tijdens de trainingen gaan we werken aan bewustwording door vooral heel veel te doen, zelf ervaren en voelen. Hoe kun je stevig staan, hoe voelt het om goed oogcontact te maken, wat kun je doen met je ademhaling, lichaamstaal en uitstraling. Grenzen voelen en aangeven en opkomen voor jezelf.

De training kan uw kind helpen, door:

  • Meer zelfvertrouwen, zelfreflectie en zelfbeheersing te ontwikkelen
  • Eigen keuzes leren maken en te vertrouwen
  • Ontwikkeling van betere communicatieve en sociale vaardigheden
  • Conflicten leren voorkomen en oplossen
  • Werken aan assertiviteit
  • Bewustwording lichaamstaal van zichzelf en anderen.

Hoe ziet de training eruit?

Voorafgaand aan de training vindt er een intakegesprek plaats met ouders en kind.

De training bestaat 9 groepslessen van 60 minuten wordt in groepen van minimaal 4 en maximaal 8 kinderen gegeven. Het mooie van een groepstraining is dat kinderen van en met elkaar leren.

In les 9 worden de ouders uitgenodigd om de les mee te doen. In les 9 laten de kinderen zien wat ze hebben geleerd en leren de ouders ook enkele technieken om samen met hun kinderen te doen.

Na een 9-weekse Rots en Watertraining staat je kind sterker in het leven en heeft hier een leven lang profijt van.

 

Rots en Water in de klas

Voor grotere groepen op scholen, BSO of sportverenigingen is het ook mogelijk een Rots & Water training in te zetten. Deze training wordt gegeven door een gecertificeerde Rots en Water trainer. Voor informatie kunt u altijd vrijblijvend contact met mij opnemen: welkom@mountainmind.nl of 06-42586304

 

Kosten en Vergoeding

Rots en Watergroepstraining kost € 250,00 (incl. btw) per kind voor 9 lessen.

Er zijn een aantal Zorgverzekeraars die de Rots en Water training geheel of gedeeltelijk vergoeden. Kijk voor vergoedingen op zorgwijzer. Hier kunt direct zien of u voor de vergoeding in aanmerking komt.

 

Meer weten?

Wil je meer weten of Rots en Watertraining iets voor je kind is, bel gerust voor informatie.   E-mailen kan natuurlijk ook, dan neem ik contact op. Aanmelding voor een training kan via mail naar welkom@mountainmind.nl, via het contact formulier of op 0642586304

 

Liever individueel

Heeft uw kind meer behoefte aan een individueel begeleidingstraject? Dit behoort tot de mogelijkheden. De elementen uit de Rots en Water training worden hierbij ingezet. De kosten voor een individuele training zijn € 350