Tune in by Yourself  in Capelle aan den IJssel

Minder stress?

  • Ben je op zoek naar een effectieve manier in het omgaan met stress, ziekte, pijn of angst?
  • Wil je effectiever leren werken met meer rust, focus en plezier?
  • Wil je minder geleefd worden door gedachten, of door vertrouwde gedragpatronen?
  • Wil je minder geleefd worden door de situatie waarin je je bevindt?
  • Wil je weer meer rust in je hoofd?

Tune in by your self staat voor meer rust en balans in je leven Je leert door middel van diverse oefeningen om meer respect te krijgen voor wat jij denkt en ervaart. Hierdoor krijg je meer evenwicht en harmonie in je leven

Tune in by your self leert je: Effectiever te leven, met meer focus en plezier

Want hoe belangrijk is ontspanning voor jou?

Omgaan met burn-out, stress, ziekte en pijn

Bij leven, bij mens zijn, hoort stress. We hebben allemaal mogelijkheden om daarmee om te gaan. Maar soms is het een hele opgave te leven met stress, burn-out, vermoeidheid, ziekte of een ingrijpende verandering in ons bestaan.

We kunnen er dan flink door in beslag genomen worden, bijvoorbeeld door te piekeren over hoe we van onze problemen af kunnen komen, of er zo goed mogelijk mee om kunnen gaan. We kunnen het gevoel hebben vast te zitten in de situatie waarin we ons bevinden. Oplossingen die we kiezen, blijken vaak hooguit tijdelijk te werken.

Misschien herken je dit en wil je iets voor jezelf gaan doen, iets waar je echt wat aan hebt, ook op de lange termijn. De Tune in by Yourself is speciaal ontwikkeld voor mensen die gemotiveerd zijn om te ontdekken hoeveel ze voor zichzelf kunnen doen.

De Tune in by Yourself is een bewezen effectieve methode om ondanks stress en gezondheidsklachten plezieriger te leven.

 

Aandacht

Centraal in de mindfulnesstraining staat onverdeelde aandacht voor dit moment, voor hoe ons leven nu is. Belangrijke begrippen hierbij zijn: mildheid, lichtheid, niet oordelen en erkennen.

Vaak zijn we met onze gedachten in het verleden of dwalen we weg in fantasieën over de toekomst. In gedachten verzonken doen we dingen op de automatische piloot. Dit ontneemt ons het zicht op hoe ons leven nu is en wat we nu voor onszelf kunnen doen.

Door meer aanwezig te zijn in het nu, hebben we onze aandacht en energie weer tot onze beschikking om voor onszelf te zorgen en zélf nieuwe mogelijkheden te ontdekken.

Wat leer je in de Tune in by Yourself training

In de Tune in by Yourself training leer je:

– minder verstrikt te raken in gedachten en gevoelens;

– signalen in je lichaam eerder te herkennen en je grenzen te respecteren;

– met mildheid en humor met jezelf om te gaan;

– effectiever omgaan met stresssituaties;

– jouw mogelijkheden beter benutten.

Waar en wanneer:

Zie www.mountainmind.nl/agenda

De Tune in by Yourself  training

De training bestaat uit acht wekelijkse bijeenkomsten van 2,5 uur.
Daarnaast oefen je thuis elke dag; hiervoor krijg je geluidsbestanden en een werkboek.

Je krijgt begeleide aandachtsoefeningen en lichaamsoefeningen die we langzaam en geconcentreerd uitvoeren. De oefeningen doe je met respect voor je grenzen. Door onderling ervaring uit te wisselen leer je van elkaar. Ook is er in de bijeenkomsten tijd om te onderzoeken hoe je wat je geleerd heeft, kunt toepassen in jouw dagelijks leven.

Als je overweegt mee te doen, kun je in een vrijblijvend en kosteloos voorgesprek kennismaken met de trainer, vragen stellen en overleggen of de training geschikt voor je is. Na afloop van de training is er een afsluitend gesprek.

Voor wie is de Tune in by Yourself  training geschikt?

De Tune in by Yourself training is geschikt voor iedereen die weer de regie over het eigen leven terug wil.

Voor iedereen die anders om wil leren gaan met (werk)stress, of ondersteuning zoekt in het leren leven met gezondheidsklachten of ouder worden.

Verder is de training ook geschikt voor mensen die weer meer zin en plezier in hun bestaan willen of hun mogelijkheden en talenten beter willen leren benutten.

Redenen waarom mensen meedoen zijn onder andere: stress, burn-out, communicatieproblemen op het werk, slaapproblemen, hoofdpijn, moeheid, pijn, onzeker voelen, hoge bloeddruk, huidklachten, angst en paniek, chronische ziekte, gevoel van controle over het leven kwijt zijn, vastzitten in niet-ondersteunende gewoontes.

Veel mensen melden zichzelf aan. Daarnaast verwijzen ook arbodiensten en huisartsen regelmatig mensen door. Ook vanuit het bedrijfsleven komen steeds meer mensen naar de training. Vaak worden de kosten vergoed door de werkgever.

Vergoedingen:
Veel van mijn cursisten krijgen een vergoeding van hun werkgever voor deelname aan de training.
Steeds meer ziektekostenverzekeringen vergoeden een mindfulnesstraining gedeeltelijk uit de aanvullende verzekering als de trainer aangesloten is bij het VMBN. Ik ben categorie 2 trainer, dus vraag het zeker na bij je verzekering of kijk hier.

Heb je interesse, dan kun je me bellen voor een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek: 06-42586304