👉 Chronische Stress

Als je al jarenlang last hebt van chronische stress, dan is de kans groot dat allerlei fysieke en mentale klachten ontstaan. Zo kan je last krijgen van extreme moeheid, prikkelbaarheid, vergeetachtigheid en een slechte concentratie. Mensen om je heen hebben eerder misschien al tegen je gezegd dat je te veel met werk bezig bent, erg geprikkeld overkomt of weinig energie hebt.

En er hoeft maar weinig te gebeuren, bijvoorbeeld een griepje, kan net de druppel zijn om in een totale burn-out te raken.

 

👉 Lichamelijke klachten

Wanneer je te maken hebt met chronische stress of tegen een burn-out aanzit, uit dit zich heel vaak in veel (vage) lichamelijke klachten. Denk hierbij aan hoofdpijn, darm of maagklachten, hevige spierpijn, hartkloppingen. Maar ook geestelijke klachten zoals: Gespannen, Concentratie- en geheugenklachten, Constant piekeren of slaapproblemen.

Maar vaak zijn deze vage signalen een signaal van je hersenen dat ze het niet meer aan kunnen en zo lang jij ze maar blijft negeren zullen de klachten steeds erger worden.

Er is geen duidelijke oorzaak of reden te noemen en vaak weten artsen ook niet wat ze er mee moeten. En omdat chronische stress klachten vaak lijken op depressieve klachten zijn artsen snel geneigd om antidepressiva of slaapmedicatie voor te schrijven. Deze medicatie helpt wel een periode maar het is de oplossing voor je probleem.

👉Mijn verhaal

Ik heb zelf jarenlang deze signalen genegeerd en ben uiteindelijk in een burn-out beland. Dit nu alweer enkele jaren geleden. Het bedrijf waar ik in dienst was, werkte absoluut niet mee. In die periode heb ik veel strijd geleverd en vele adviezen ontvangen waar ik totaal niks mee kon. Het slechtste advies wat ik kreeg was dat ik maar moest gaan werken, dan zou alles opgelost zijn.

Ik heb een jarenlang gevecht moeten leveren om mijn pad opnieuw te vinden. Uiteindelijk heb ik door veel wandelen in de natuur, Mindbased Stress Reduction (MBSR) en Neurolinguïstisch programmeren (NLP) mijn pad weer gevonden.

Ook heb ik de wens om mijn oude zelf weer te worden opgegeven. Ik ben een nieuw leven begonnen. Ik ben bij de oude werkgever weggegaan en ben voor mijzelf begonnen als lifestyle coach.

👉 Onderzoek

Dus ervaar je je lichamelijke of geestelijke klachten die je niet kan verklaren, onderzoek dan of je misschien te maken hebt met chronische (werk-)stress. Praat er over met je huisarts en zoek hulp bij een goede coach

👉 Tune in By Yourself

Omdat ik om mij heen steeds meer mensen zie kampen met chronische (werk-)stress heb ik het Tune in by Yourself programma ontwikkeld.

Tune in by your self staat voor meer rust en balans in je leven Je leert door middel van diverse oefeningen om meer respect te krijgen voor wat jij denkt en ervaart. Hierdoor krijg je meer evenwicht en harmonie in je leven.

Tune in by your self leert je: Effectiever te leven en te werken, met meer focus en plezier!

 

Want hoe belangrijk is ontspanning voor jou?